Bakgrund vecka 36

Att en förkylning ska kunna vara så jobbig.. Däckad från fredag kväll till nån gång på måndagen… Förkylning är skit helt enkelt. Nu är det som tur är bättre även om jag ännu inte är i toppform. Fotandet har därför legat nere den senaste tiden i brist på ork och motivation. Nu har det dock blivit ett par bilder i samband med lite datormekande.

För att få fart på användandet av 35an (35/2 AI-s alltså) så ska jag försöka tvinga mig att hantera den rätt genom att använda den lite mer. Tyvärr har det mest legat i väskan sen jag köpte det, men det ska jag försöka ändra nu. Av de bilder som jag tagit hittills så kan jag konstatera att det är väldigt skarpt redan på 2,8, det har helt okej bokeh och det är visst inte så svårfokuserat som jag förut trodde. På nära håll är det nästan så jag skulle vilja påstå att det är rent av lätthanterat. Ska försöka ha det kvar på kameran en vecka till och bli lite mer bekant med det.

Veckans, eller förra veckans, bild får bli från igår… Hårddisken (en av dem, har backup på flera) som jag lagrar bilderna har varit knökfull allt för länge så det var dags att peta i en lite större. En ny 1tb disk införskaffades förra veckan, det borde räcka ett år framåt ungefär. Bilder tar plats.. och de ska helst lagras säkert också. Hittills har jag dock varit förskonad från allvarligare dataförluster men det finns gott om skräckhistorier där personer har sparat alla sina bilder sen flera år tillbaka på en hårddisk och aldrig tagit backup.

Bilden då.. jo, min knökfulla bildlagringsdisk.

Syns det att den är full?

Syns det att den är full? (1680×1050)

Syns det att den är full? (1600×1200)

Syns det att den är full? (1280×1024)

Lämna en kommentar