Bakgrund vecka 52 – Den sista veckobilden

För ett år sedan bestämde jag mig för att starta denna blog och lägga upp en nytagen bild varje vecka under 2008. Nu är vi inne på sista veckan av året och drygt 50 bilder har lagts upp här. Vissa har varit bättre och vissa lite sämre och jag har inte alltid lyckats att hinna med detta på söndagskvällarna. På det stora hela har det ändå varit ett lyckat experiment som jag nu vet är genomförbart om jag skulle få för mig att göra något liknande igen.

Året som helhet har varit bra, många nya saker har letat sig ner i kameraväskan och förhoppningsvis har jag också lärt mig att hantera utrustningen lite bättre än vad jag gjorde tidigare. På nåt sätt har jag nog utvecklats som fotograf även om jag har svårt att avgöra skillnaden själv. Mina nya favoritobjektiv i samlingen är min 105a och 35a, inget slår gamla objektiv helt i metall vad det gäller känsla och hantering. Det är rejäla grejer som håller oavsett väder och där man aldrig kan skylla på kameran om man fokuserat fel. Autofokus i alla ära, men manuellt är i många fall  roligare och det håller ner tempot en aning så man inte bara springer omkring och fotograferar på måfå utan att veta vad det är man tar bilder på egentligen.

Nu är det då dags för den sista bilden, sista veckobilden alltså. Framöver kommer det bli en aning glesare mellan uppdateringarna, kanske en gång i månaden. Fyra grader kallt, soldis och frost i grönskan var det när jag tog veckans bild. På kameran satt mitt gamla 105/2,5 som köptes i somras. Solen orkade med nöd och näppe upp över trädtopparna men nu går det i alla fall åt rätt håll med solen och ljuset. Under nästan ett halvår kommer det att bli ljusare och ljusare för var dag som går.

Den sista bilden

Frostiga vyer (1680×1050)

Frostiga vyer (1600×1200)

Frostiga vyer (1280×1024)

Tack alla för visat intresse och glada kommentarer, även om de flesta kommentarer aldrig har synts här.

Lämna en kommentar