Bakgrund vecka 24

Veckorna rullar på och så gör även bilderna. Sommaren har infunnit sig här i Åtvidaberg och den här gången ser den ut att bestå även om det förstås kommer ett obligatoriskt (?) midsommarregnväder. Nu efter en väldigt hektisk vecka med mycket jobb och även mycket socialt umgänge så känns det bra att bara ha fyra dagar att jobba nästa vecka för att sedan avsluta veckan med lugn och ro ute i skogen.

Nytillskottet i kameraväskan, ett Nikon 105/2,5 AI-s har det fortfarande inte blivit några bakgrundsbilder med men det lär dyka upp under sommaren. Ett helt fantastiskt objektiv, litet, smidigt, tokskarpt och otroligt vacker bokeh. Tillsammans med 1,5x cropfaktor så blir det ett riktigt smidigt och diskret teleobjektiv på drygt 150mm.

Näst senaste inköpet, ett Sigma 10-20 blev minst sagt ett lyckat köp. Motsvarande 15mm vidvinkel är verkligen roligt, och det passar dessutom bra ihop med min fotostil. Veckans bild blir därför en 10mm bild från avdelningsfesten vi hade tidigare i veckan då vi var ute och åkte båt (och käkade räkor) på Roxen.

Rofyllt på Roxen

Rofyllt på Roxen (1680×1050)

Rofyllt på Roxen (1600×1200)

Rofyllt på Roxen (1280×1024)

Lämna en kommentar