Bakgrund vecka 25

Då har det hunnit bli midsommar också. Vädret var typiskt midsommaraktigt med omväxlande sol, moln och regnskurar vilket resulterade i det vanliga: ”Ska vi äta ute? Ja, det blir nog inget regn. ” för att sedan halvvägs genom måltiden utbrista i ett gemensamt ”fan, det regnar”. Hursomhelst, vi överlevde och ingen tog nog någon större skada av regnet.

Nytillskottet i kameraväskan som jag nämnde förra veckan har blivit en riktig favorit, det har använts flitigt under veckan och helgen med för det mesta riktigt lyckade resultat så länge det inte varit skit bakom spakarna som fokuserat fel. Även om det är bra sökare i D300 så räcker den inte hela vägen när man ska fokusera manuellt och skärpedjupet är obetydligt längre än ett knappnålshuvud. Med lite mer övning lär jag mig säkert att hantera det perfekt, men tills vidare så får det bli lite chansa och vrida. Galet skarpt är en beskrivning som passar bra på det, helt klart skarpast i min kameraväska… lägg där till att bokehn är underbart mjuk och fluffig vilket gör att det nästan blir det perfekta objektivet, i alla fall enligt mina preferenser. Att det dessutom är väldigt smidigt och diskret gör inte saken sämre, motsvarande 160mm i ett objektiv som inte ens är i närheten av lika skräckinjagande som mitt teleobjektiv som är en massiv klump på 1,5 kilo, runt 10cm i diameter och närmare 30cm långt med motljusskyddet på.

En bild var det också ja.. Smörblommor och en nässelfjäril fick det bli.

Nässelfjäril

Nässelfjäril (1680×1050)

Nässelfjäril (1600×1200)

Nässelfjäril (1280×1024)

Lämna en kommentar