Bakgrund vecka 6

Ytterligare en vecka har gått och kameran är numera 900 bilder gammal, fortsätter jag i den här takten så lär det gå åt mer än en till hårddisk för att få plats med alla bilderna. Hursomhelst, uppgraderingen från Nikon D70 till D300 var verkligen ett lyft. Allt är bättre, bortsett från att mina minneskort helt plötsligt har krympt till knappt halva storleken. Raw/NEF-filerna som den klämmer ur sig tar lite drygt dubbelt så stora plats jämfört med D70n, men det är väl sånt man får lära sig att leva med. Helt klart veckans I-landsproblem :)

Gårdagens fototur gick till Linköping och årets upplaga av VSR, Valla Saucer Rennen. VSR kan beskrivas som ”salongsberusade studenter på fullständigt livsfarliga åkdon i en lerig pulkabacke”. Liksom tidigare år så var det väldigt underhållande och ett perfekt tillfälle att lalla runt med kameran i högsta hugg och ta roliga bilder. Även om det blev många bra bilder så blev det tyvärr inte någon som passar så vidare bra som bakgrundsbild, de blir för röriga helt enkelt. Bilderna från VSR2008 hittar man här.

Veckans bakgrundsbild blir därför en bild från förra veckan, nämligen dammen bakom Mässen och B-fabriken på Facetten. Bland gamla halvslitna industrimiljöer finns det mycket spännande att hitta, allra helst när de ligger nära eller i princip i vattnet. Fler bilder från samma fototillfälle finns här.
Bakom B-fabriken

Bakom B-fabriken (1680×1050)

Bakom B-fabriken (1600×1200)

Bakom B-fabriken (1280×1024)

Lämna en kommentar