Bakgrund vecka 5

Ny månad, nya leksaker och självklart nya bilder. Tyvärr har gråvädret varit härskande här under den senaste veckan, det har blåst, snöat och regnat om vartannat vilket i alla fall för mig inte är det mest inspirerade fotovädret. Därför så blir det en inomhusbild den här veckan, dels för att få lite variation på bilderna och dels för att dagens övriga bilder inte blev så överdrivet roliga på grund av just vädret.

Kombinationen 30 år gammalt objektiv och ny kamera verkar dock fungera bra ihop, uppenbarligen så kunde folket på Nikon göra bra optik även då. Gammal MF-optik är utomordentligt trevlig att arbeta med, hela objektivet är gjort i metall och fokusringen är så exakt att man kan komma ner på millimeterprecision och det behövs eftersom skärpedjupet blir väldigt kort när det rör sig om avbildningsskalor neråt 1:2. Resultatet av denna kombination ses i veckans bild nedan.

Nästa helg planeras en fototräff i samband med VSR2008 som troligen är Östergötlands galnaste pulkatävling för studenter. Om det blir brun (= lera) eller vit (=snö) VSR i år är upp till vädergudarna, troligen så lutar det mot det första alternativet om man ser till vad det varit för väder den senaste tiden.

Nog om detta, veckans bild kommer från vardagsrummet och föreställer en blommande Clivia. Nu är inte blommor och krukväxter min starka sida, men det var fina färger och former på den i alla fall.

Blommande Clivia

Blommande Clivia (1680×1050)

Blommande Clivia (1600×1200)

Blommande Clivia (1280×1024)

Lämna en kommentar