Bakgrund vecka 4

Januari har passerat med en rasande fart med tämligen omväxlande väder. I morse visade det sig dock från sin allra bästa sida, sisådär fem centimeter snö var det första jag såg när jag masade mig upp ur sängen och lagom till frukost så försvann molnen och solen tittade fram vilket. Jag hade inte särskilt svårt att övertyga mig själv om att jag borde gå ut och att jag verkligen borde ta med mig kameran. Planen var att knalla ner till järnvägsstationen och ta ett par bilder, främst då jag hade ett litet fotouppdrag i form av en bild ut över bussuppstänningen för att visa hur det ser ut där idag jämfört med en bild tagen för 20 år sedan. Diskussionen om detta och båda bilderna hittar man på Svenska Omnibussföreingens forum, närmare bestämt här: Bussgaraget i Åtvidaberg för 20 år sedan

Veckans bakgrundsbild blev inget mindre än Y2 1384. Dessa tåg går även under öknamnet ”elefantarsle” eller det lite snällare ”kålmasken” vilket inte är särskilt svårt att förstå när man ser dem. Även om det inte är de vackraste tågen som rullar här så är de ändå helt okej, dock något missanpassade för skarvspår med halvtaskigt spårläge och hastigheter mellan 70 och 100 km/h.

Y2 1384 ankommer Åtvidabergs Station

Y2 1384 ankommer Åtvidabergs Station (1680×1050)

Y2 1384 ankommer Åtvidabergs Station (1600×1200)

Y2 1384 ankommer Åtvidabergs Station (1280×1024)

För de som inte tycker att ett tåg passar bra som bakgrund så har jag gjort i ordning en alternativ bild denna vecka. För bästa bildkvalitet, lägg den som bakgrund och välj ”centrerad” så ska den inte dras ut åt något håll.

Vintergäck i snön, alternativ bild för vecka 4

Lämna en kommentar