Bakgrund vecka 17

Äntligen! Nu är det verkligen vår för nu börjar träden slå ut och det grönskar i en rasande fart. Temperaturmässigt börjar det närma sig sommar med drygt 20 grader i solen långt in på eftermiddagarna.

Veckans bild kommer från en kort fotorunda i Adelsnäs i torsdags. Det blev inte många bilder tagna men hellre några bra bilder än många dåliga. Trenden 18 eller 200mm fortsätter precis som vanligt, denna vecka blev det återigen mitt gamla 200/4 macro om fick visa vad det går för. Som vanligt så blir bilderna förbaskat bra med detta stenåldersobjektiv som är tillverkat innan jag ens var påtänkt. Bilden denna vecka föreställer en blomma som heter Pestkråp som lär vara ganska sällsynt i Sverige. Detta exemplar växer i parken kring Adelsnäs straxt utanför Åtvidaberg.

Pestkråp

Pestkråp (1680×1050)

Pestkråp (1600×1200)

Pestkråp (1280×1024)

Lämna en kommentar