Arkiv för september, 2008

Bakgrund vecka 39

söndag, 28 september, 2008

Ytterligare en helg i sängen… Fortsättning på den ytterst delikata förkylningen som jag hade för ett par helger sedan i form av en rejäl bihåleinflamation. Inget vidare roligt med andra ord, men det är bara att härda ut till det blir bättre.

En liten promenad i kvällssolen idag gjorde i alla fall livet lite roligare och så hamnade det ett par bilder på minneskortet också.

Grönt, men inte länge till

Grönt, men inte länge till (1680×1050)

Grönt, men inte länge till (1600×1200)

Grönt, men inte länge till (1280×1024)

Bakgrund vecka 38

söndag, 21 september, 2008

Ny helg, ny fotorunda, ny bild. Denna helg har det varit en hel del intensivfotande eftersom det var dags för ytterligare en fototräff. Denna gången bar det iväg till Gusum och det nedlagda bruket där. Bilder därifrån finns förstås i galleriet.

Veckans bild blir dock från gårdagens promenad kring Mormorsgruvan. Tagen med 35/2 på 2,8. Hösten börjar göra sig påmind i form av skiftande färger i träden, det är nu som det blir som finast men tyvärr varar det inte så länge. När löven väl fallit är det ett par månader av total gråtråkighet så det gäller att njuta av det så länge det varar.
Hösten närmar sig

Hösten närmar sig (1680×1050)

Hösten närmar sig (1600×1200)

Hösten närmar sig (1280×1024)

Bakgrund vecka 37

söndag, 14 september, 2008

Dubbelbild idag för att komma ifatt med släpet på grund av förkylningen. Som nämnt tidigare så har fotomotivationen inte varit på topp den senaste tiden men nu närmar sig hösten med stormsteg. Träden har börjat skifta i rött och gult så snart kommer den riktiga färgexplossionen och därmed den bästa årstiden för naturfoto.

I brist på riktig höst så får det bli ett nästan moget äpple denna vecka.

Ingrid Marie

Ingrid Marie (1680×1050)

Ingrid Marie (1600×1200)

Ingrid Marie (1280×1024)

Bakgrund vecka 36

söndag, 14 september, 2008

Att en förkylning ska kunna vara så jobbig.. Däckad från fredag kväll till nån gång på måndagen… Förkylning är skit helt enkelt. Nu är det som tur är bättre även om jag ännu inte är i toppform. Fotandet har därför legat nere den senaste tiden i brist på ork och motivation. Nu har det dock blivit ett par bilder i samband med lite datormekande.

För att få fart på användandet av 35an (35/2 AI-s alltså) så ska jag försöka tvinga mig att hantera den rätt genom att använda den lite mer. Tyvärr har det mest legat i väskan sen jag köpte det, men det ska jag försöka ändra nu. Av de bilder som jag tagit hittills så kan jag konstatera att det är väldigt skarpt redan på 2,8, det har helt okej bokeh och det är visst inte så svårfokuserat som jag förut trodde. På nära håll är det nästan så jag skulle vilja påstå att det är rent av lätthanterat. Ska försöka ha det kvar på kameran en vecka till och bli lite mer bekant med det.

Veckans, eller förra veckans, bild får bli från igår… Hårddisken (en av dem, har backup på flera) som jag lagrar bilderna har varit knökfull allt för länge så det var dags att peta i en lite större. En ny 1tb disk införskaffades förra veckan, det borde räcka ett år framåt ungefär. Bilder tar plats.. och de ska helst lagras säkert också. Hittills har jag dock varit förskonad från allvarligare dataförluster men det finns gott om skräckhistorier där personer har sparat alla sina bilder sen flera år tillbaka på en hårddisk och aldrig tagit backup.

Bilden då.. jo, min knökfulla bildlagringsdisk.

Syns det att den är full?

Syns det att den är full? (1680×1050)

Syns det att den är full? (1600×1200)

Syns det att den är full? (1280×1024)

Bakgrundsbloggen tar förkylningsuppehåll

söndag, 7 september, 2008

På grund av en enveten och jobbig förkylning flyttas veckans bild fram ett par dagar.

Återkommer när febern har lagt sig och skallen inte är full med snor.