Arkiv för juli, 2008

Bakgrund vecka 30

söndag, 27 juli, 2008

Då var det dags igen… söndagskväll och sisådär 26 grader i vardagsrummet. Sommarvärmen är verkligen här nu, både på gott och ont. Visserligen är det skönt med sisådär 25 grader i vattnet och klarblå himmel. Vad som är desto sämre är att det inte går att röra sig det minsta utan att man svettas som en galning efter 2-3 minuter. Att släpa runt på en stor kameraväska är inte ens att tänka på, så den planerade fototräffen fick ställas in på grund av för fint väder.

Vad som däremot är trevligt är att sitta nere vid sjön en ljummen sommarkväll och se månen gå upp över horisonten. Veckans bild bygger lite på detta, en av de sista bilderna innan det var dags att sätta batteriet på laddning och att krypa ner i sängen. Går klockan i kameran någorlunda rätt så var det straxt innan halv tolv (halv midnatt?).

Efter soldnedgången

Efter soldnedgången (1680×1050)

Efter soldnedgången (1600×1200)

Efter soldnedgången (1280×1024)

Bakgrund vecka 29

söndag, 20 juli, 2008

Ibland går det inte riktigt som man hade tänkt sig när man ska ut och fota. Denna gång var det vädret som ställde till det, igen. Kameran är vädertätad, så den är inget problem. Tar jag på mig lämpliga kläder så är jag också hyfsat väderrtätad… värre är det med optiken, jag har inte ett enda objektiv som ska tåla regnväder! Trots att hela väskan är full med objektiv i prisklasserna billig till fd proffsoptik från förra millenniet så finns det inte ett enda av dem som ska tåla en regnskur. Nu är det visserligen inget stort problem, de tål en hel del ändå, men det känns fel att dra ut med ett objektiv för en halv månadslön i regnet och samtidigt veta: Såhär borde jag inte göra. Men, hittills har det ju gått bra så varför stanna inne för lite regn?

En liten tur ut i skogen fick det bli, ljuset lyste med sin frånvaro (plats för skratt) vilket gjorde det något svårfotat, någon bild kan ha blivit bra men det mesta blev oplanerat skräp i brist på inspiration och lämpliga motiv. En bra bild blev det i alla fall, med vatten upp till halva stövelskaften och ändan halvvägs nere i vattnet, så blev det en bild på förgätmigej som växte i strandkanten.

Förgätmigej i strandkanten

Förgätmigej i strandkanten (1680×1050)

Förgätmigej i strandkanten (1600×1200)

Förgätmigej i strandkanten (1280×1024)

Bakgrund vecka 28

söndag, 13 juli, 2008

Hepp.. då var den veckan också slut då. Det är inte klokt vad fort tiden går när det väl har blivit sommar.

Bild var det.. inspirationen är på topp som vanligt såhär på söndagskvällen, ett berg med disk väntar just nu och det finns en del annat som inte blivit gjort den här helgen som bör vara klart imornbitti.

Således… Fingerborgsblomma i regn, fotad från köksdörren i stugan.

Fingerborgsblomma

Fingerborgsblomma (1680×1050)

Fingerborgsblomma (1600×1200)

Fingerborgsblomma (1280×1024)

Bakgrund vecka 27

måndag, 7 juli, 2008

Lite försenad, men förhoppningsvis värd att vänta på, så kommer veckans bild här.

Helgen började bra med sisådär 25 grader varmt och strålande solsken för att sedan övergå i 50 millimeter regn och 12 grader. Tänk vilken tur att man inte var ledig idag utan kunde gå till jobbet istället ;)

Det får bli en bild helt enkelt, hjärnan är inte tillräckligt vässad för att få till någon meningsfull, eller meningslös text här idag.

Praktlysing heter blomman på bilden, det tog en stund att komma på vad de heter eftersom de går under namnet Dassblommor i min närmaste omgivning.

Praktlysing

Praktlysing (1680×1050)

Praktlysing (1600×1200)

Praktlysing (1280×1024)

Bakgrund vecka 27 dröjer en aning

söndag, 6 juli, 2008

Såhär i semestertider, inte för mig men för de flesta andra, så kan det bli lite förseningar på bilderna. Veckans bild beräknas komma upp under måndagen, troligen framåt åttatiden.

Bilden kommer troligen att föreställa  någon blomma som  hamnat framför kameran under helgen, eventuellt kan det bli lite sjöutsikt men blommor har jag som ett lite mer troligt alternativ.